Wandeltherapie

"Wandelen is het beste medicijn" (Hippocrates)

Wandeltherapie is een vorm van gesprekstherapie waarbij natuur en beweging als extra hulpbronnen worden ingezet. De eenvoudige beweging van het wandelen zet veel meer in beweging dan alleen je lichaam. De natuur neemt het leven zoals het komt; een heftige storm, flinke regenbui of een piekende zomerzon.  Door in de natuur te zijn, kom je veel gemakkelijker in een ontspannen 'state of mind'.

Tijdens het wandelen ben je meer bewust van geluiden, kleuren, geuren en gevoel.  Hierdoor ga je makkelijker 'uit je hoofd' en kom je letterlijk 'in je lijf'. Wandelen is geen doel op zich maar een manier om tot inzichten te komen waardoor de weg vrijkomt voor verandering of aanvaarding.

De natuur heeft een onmiskenbare oerkracht. Deze vindt je ook terug in jezelf. Jij hebt hetzelfde vermogen om, na een ingrijpende gebeurtenis of een zware periode, te helen en (opnieuw) in verbinding te komen met jouw innerlijke mogelijkheden. Hoe verwoestend de natuur soms ook kan zijn, de natuur heeft de veerkracht om weer op te bloeien en opnieuw te groeien.

De verkennende fase gaat steeds door in de praktijkruimte. Na het verhelderen van je hulpvraag, bekijken we, desgewenst, of wandeltherapie een mogelijkheid is. Wandeltherapie wordt doorgaans gecombineerd met gesprekstherapie in de praktijkruimte.                    

We wandelen overdag in de groene omgeving van Beerse/Vosselaar.